Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


adalékok

2010.04.10
Pirított kendermag őrlemény
Szinte kivétel nélkül minden etetőanyag alkotóeleme. Átható, de kellemes illata a többi etetőanyaggal együtt adja az etetőanyag meghatározó illatát, amely aroma nélkül is kiváló csalogatóanyag. Az egyenletesen, forgódobos pörkölőben pirított kendermagot szemroppantóval zúzzuk, így a benne levő aroma és olaj nem csapódik ki. Etetőanyaghoz 10-30%-ig adagoljuk.

 


 
Kókuszliszt (Coco Belge)
Sötétbarna színű, intenzív illatú adalékanyag, amely színezőanyagként és ízesítőként egyaránt használható. Főleg keszeges etetőanyagokhoz. 10-30% arányban.
 Image


 Image  
Pirított lenmag őrlemény
Minden etetőanyag alkotóeleme. A pirítás után illata hasonlít a friss kenyéréhez. Halastavi kísérletek során bebizonyították, hogy a beszórt magvak közül legelőször a lenmagot ették fel a halak. Etetőanyaghoz keverve kellemes illatot kölcsönöz, olajtartalma miatt elősegíti a halak anyagcseréjét. Etetőanyaghoz 10-30%-ig adagoljuk.


 
Pirított földimogyoró őrlemény
Minden etetőanyag fontos alkotóeleme. Intenzív illata és kellemes íze miatt minden hal csemegéje. Magas fehérjetartalma miatt tartalmas, laktató, minden évszakban kiváló és fontos adalék 10-30% arányban.
 Image


 Image  
PV1
Magas fehérjetartalmú kiváló etetőanyag komponens. Főleg a nagytestű halak horgászatához használt etetőanyag adalék. Jól tapad, ezért elsősorban a folyóvízi etetőanyagok fontos alkotóeleme. Etetőanyaghoz 10-30%-ig adagoljuk.


 
Sajtliszt
Szárításos eljárással készített valódi parmezán sajt liszt. Márna, domolykó, paduc horgászatához. 10-20% -os arányban ajánlott az etetőanyaghoz keverni.
 Image


 Image  
TTX (kukorica pogácsa)
Főleg pontyos etetőanyagok elengedhetetlen összetevője, de szinte minden etetőanyaghoz hozzákeverhető. 1kg kukoricapogácsához 2,5-2,8 l vizet öntünk. Miután a vizet magába szívta, a pépes anyagot kb. 3kg etetőanyaghoz keverjük és szükség szerint tovább nedvesítjük a keveréket. Célszerű a kék anyagot durva áttörő rostán többször áttörni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.