Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


főzsinorok feeder horgászoknak

2010.03.24

Főzsinórok feederhorgászoknak

Néhány éve, évtizede a zsinórok töredéke állt a horgászok rendelkezésre. Most olyan nagy a választék, hogy ember legyen a talpán, aki kiigazodik akár egy átlagos bolt kínálatában. Összeszámoltam, a saját horgászboltunkban több mint 100 különböző típusú zsinórt kínálunk! Ne csodálkozzunk rajta, hogy nehéz a választás és még nehezebb a felelősségteljes ajánlás! Írásomban egy igazán időszerű témában próbálok segítséget nyújtani, hiszen legtöbben most döntik el, hogy mivel is töltsék fel az új szezonban orsóikat.

Szűrés Döme Gábor írásaira
Döme Gábor

A jó vagy rossz döntés 1 évre szól!

A döntés egyáltalán nem könnyű és nagyon bosszantó, amikor olyan zsinórra esett a választásunk, amely teljességgel alkalmatlan az általunk alkalmazott horgászmódszerre. A horgászok döntő többsége évente mindössze egyszer vásárol főzsinórt, egyszer tölti fel orsói dobját. Ezért – teljesen érthető módon – ha egy típus bevált, nem szívesen választ másikat. Nyilván, aki évente csupán néhány napot horgászik, az évekig is használ(hat)ja ugyanazt a zsinórt. Aki pedig akár 100 napnál is többet tölt a vízparton, az a szezonban bizony többször is cserél. Én évente 120-150 napot horgászom, így nem csak a horgászeszközöket, hanem a zsinórokat is gyakran cserélgetem, próbálgatom. Ez nem jelenti azt, hogy minden zsinórt jól ismerek, de van néhány, amely nekem bevált és amelyet nyugodt szívvel ajánlok.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Spro zsinórok a magyar horgászok jól ismert kedvencei

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Nevis új csillag a horgászcikk márkák egén, nagyon ígéretes a zsinórpalettája!

 

Ideális főzsinór vastagság feeder-technikánál

Finomszerelékes horgászként megtanultam azt, hogy azok a zsinórok, amelyek vékony méretben is bizonyítottak, azokkal vastagabb méretben sem lehet probléma. Leggyakrabban feeder-, rakós, match- és bolognai bottal horgászom. 0,20 mm-nél vastagabb zsinórt csak ritkán használok. Ezzel tulajdonképpen el is jutottunk egy márkától független, de nagyon fontos információhoz, azaz milyen vastag legyen a főzsinórunk, ha feederbottal horgászunk? Ha csupán egyetlen méretet lehetne választani, akkor ez számomra a 0,20 mm vastagságú lenne. Vastagabbat csak folyóvízen, akadós, nehéz terepen használok, de ekkor is 0,25 mm a maximális főzsinór vastagság!

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Nevis Legacy olyan új feederzsinór, amely a tiszta vizekben is láthatatlan marad

 

Milyen színű legyen a zsinór?

A következő fontos kérdés, hogy milyen színű legyen a főzsinór? Bizonyára ismeritek a mondást, hogy „sötétben minden tehén fekete”. Hogy jön ez ide? A magyar vizek döntő többsége zavaros, az átláthatósága alig néhány centiméter, ezért a zsinór színének igazából nincs komoly jelentősége. Én nagyon hosszú időn keresztül ragaszkodtam a természetes színű, azaz sötétbarna, fekete és zöld színű zsinórokhoz, mondván: azt nem látja a hal. De ha látja is, mi van? Semmi! Ugyanis a horog nem arra van kötve. Az általam használt horogelőkék többnyire színtelen, a vízben „láthatatlan” zsinórok. Azért érdemes még a damilok színét némiképp boncolgatni, mert az utóbbi 1-2 évben különösen népszerűek lettek a színes, főként sárga színű zsinórok.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Számít a zsinór színe? Igen!

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az élénksárga színű Nevis Sensor szinte „világít” éjszaka

 

Eleinte a feltűnési mániában szenvedő, unatkozó horgászok új hóbortjának gondoltam… Aztán amikor egyre több horgásznál láttam a szokatlan színű madzagokat, és fogásaik alig maradtak el tőlem, akkor újra átgondoltam mindezt. Gátlásaimat akkor kellett végképp levetkőzni, amikor egy éjszakai horgászat során az általam használt zsinórból semmi nem látszódott, míg ismerősömé szinte „világított” a holdfényben is! Nagy segítséget jelentetett ez dobásnál és a hal fárasztásánál. Tudtuk, merre van a végszereléke, merre tart a hala fárasztás során. Tehát, ha röviden kellene összefoglalni a szín kérdését, akkor ez így hangzana. Ha zavaros, nehezen átlátható tavon horgászunk, gyakorta szerencsét próbálunk éjszaka is, mindenképpen ajánlott a színes, főként a sárga színű zsinórok alkalmazása. Ha közepesen áttetsző vagy vízi növényzettel benőtt tavakon próbálkozunk, akkor javaslom barna, fekete és zöld színű főzsinórokat. Míg ha teljesen áttetsző (bánya)tavakban horgászunk, akkor mindenképpen az áttetsző, vízben szinte láthatatlan zsinórok használata célravezető.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A sötét színű zsinórokon jól látszódik a fehér zsinórjelölő filc, de szerencsére már készült világos damilokhoz való sötét színű zsinórjelölő is!

 

Lágy vagy kemény főzsinór a jó?

Melyik a jó főzsinór, a lágy vagy kemény? Ha nem kell nagy távolságba (max. 60-70 méterre) horgászni, akkor a lágyabb zsinórok mindenképpen jobbak. Ha azonban ennél távolabbra, akár 100 méteres (vagy a fölötti) távolságba kell bejuttatni a végszereléket, a keményebb, merevebb, kisebb nyúlással rendelkező főzsinórokat javaslom, mert gyorsabban létrehozható kontaktust tesznek lehetővé a hallal.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Hazánkban 6 éve az egyik legsikeresebb univerzális pontyozó zsinór a Spro Carp Maxx

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Feederhorgászok kedvence a Spro Carp Feeder

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Az új Spro Excape használata során nincs menekülés!

 

Csomózhatóság és szakítószilárdság

A keményebb zsinórok többnyire magasabb szakítószilárdsággal, viszont gyengébb csomózhatósággal rendelkeznek. Sokkal jobban oda kell figyelni, hogy milyen csomót kötünk rájuk, különben azonnal lefeleződhet a feltüntetett szakítószilárdság! A lágyabb zsinórok könnyedén csomózhatók, e téren lényegesen többet bírnak, viszont kisebb a szakítószilárdságuk.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Spro Fusion Powerbraid olyan fonott pergető zsinór, amely vékonyabb méretei dobóelőkének is remekül használhatók

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A lendületes, távoli dobásokhoz vagy nehéz terepen nélkülözhetetlen a fonott dobóelőke

 

Kopásállóság

A modern zsinórok többsége egy lágy (közepesen kemény), könnyen csomózható maggal és egy kopásálló külső réteggel van ellátva, amely ellenállóvá és tartóssá teszi kedvenceinket. A kopásálló réteg azonban nem azt jelenti, hogy főzsinórunk egy örökké tartó védelmet élvez, és ezért ellenáll kövezésnek, kagylónak és faágaknak. Nem veheti fel a versenyt mondjuk egy bevonatos fonott zsinórral. Ezért ha nehéz terepen horgászunk, nagy súlyokat kell használni vagy nagy távolságba kell a végszereléket bejuttatni, mindenképpen szükségünk lesz vékonyabb fonott dobóelőkére, amely a főzsinórunk egyébként legjobban terhelt első 8-10 méterét helyettesíti. Tehát egy ilyen hosszúságú 0,13-0,15 mm vastag bevonatos fonott pergető zsinór többszörösére növeli a főzsinórunk élettartamát, miközben minimálisra csökken a zsinórszakadás és végszerelék-vesztés esélye is, amely főként lendületes, erős dobáskor fenyeget minket.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Nevis Espirit ideális választás minden pontyos technikánál

 

Süllyedő zsinórok

Minden monofil zsinór süllyed! Az egyik jobban, a másik kevésbé. Hol fontos a gyors süllyedés? Főként az úszós horgászatban, amikor a könnyű szereléket gyorsan elsodorná a hullámzás, ha a főzsinórt nem merítenénk a víz alá. De ez a gyors süllyedés ugyanilyen előnyös a kis súlyú feeder vagy picker végszereléknél is. Az igazán gyorsan merülő monofil zsinórok anyagába olyan adalékot kevernek, amely tovább növeli azok sűrűségét, de emiatt drasztikusan csökken a szakítószilárdságuk. Tehát a valódi „sinking” zsinórok a megszokottnál (lényegesen) kisebb terhelhetőséggel bírnak.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

A Nevis Ixxus gyorsan süllyedő match zsinór

 

Tartósság

Nagyon sok múlik azon, hogy milyen vízben használjuk. Vannak olyan „maró hatású”, magas szervesanyag-tartalmú tavak, folyók, amely szinte minden zsinórt rövid időn belül kivégeznek. A "zsinórfaló" vizek: a tőzeges tavak huminsavakban gazdag vize az egyik véglet, a másik pl. a Balaton, aminek vize enyhén lúgos (a Bakonyból folyamatosan bemosódó kálcium- és magnézum-karbonátok miatt). Ezeken a helyeken a legjobbnak hitt damil is néhány horgászat után színtelenné, fakóvá, sérülékennyé válik. Mi lehet a megoldás? Vannak speciálisan tengeri horgászatra készült, a sós vizet is bíró monofil zsinórok. Nos, amelyek ott is használhatók, azok élettartama (és persze ára is) többszöröse a hagyományos zsinórokénak. Még egy fontos, tartósságot és élettartamot befolyásoló tényező a zsinór színe! A világos színű (sárga vagy áttetsző) zsinórok kevésbé „szívják” magukba a napfényt. A Nap károsító sugárzása kevésbé roncsolja e zsinórok belső szerkezetét, lassabban öregszenek, száradnak ki, mint a sötét színű zsinórok, tehát több időt kibírnak az orsók dobján.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Haldorádó Feeder Master Pellet Line a finomszerelékes, főként a feeder-horgászok magas szintű igényeit hivatott kiszolgálni

 

Konkrét ajánlatok

Az írásomban szereplő zsinórok egy része már régi ismerős. A Spro Carp Maxx hosszú évek óta a magyar eladási ranglista éllovasa. Több mint 6 éve használom én is rendkívül nagy megelégedéssel. Hasonlóan megbízható és strapabíró a többi Spro zsinór is és immár harmadik éve Haldorádó Pellet és Strong Line is.

 

Teljes mérethez klikkelj a képre!

Haldorádó Carp Master Strong Line univerzális zsinór minden pontyos technikánál

 

A Nevis új csillag a horgászcikk márkák egén, de igazán fényesen csillog! Nagyon ígéretes a zsinórpalettája is, amely most még töredéke áron kínál nagyon jó minőségű zsinórokat a már ismert, nagynevű gyártókhoz képest. Akinek számít az ár és a minőség, az mindenképpen vegye szemügyre közelebbről is ezeket!

 


(X)
Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Döme Gábor


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

новинки кино онлайн 2018 бесплатно в хорошем

RoccoJoubs,2019.06.15 19:14

Привет всем участникам форума! интересный у вас сайт!
Нашел русскую базу кино: <a href=http://kinoserialtv.net/>смотреть мультфильмы ссср лучшие</a>
Здесь: фильмы 2018 смотреть хорошем фантастика http://kinoserialtv.net/fantastika/ рейтинг 2019
Здесь: фильмы онлайн комедии лучшие русские 2019 http://kinoserialtv.net/komediya/ список 2019
Здесь: <a href=http://kinoserialtv.net/melodrama/>мелодрамы онлайн в хорошем качестве hd 720</a> новые русские мелодрамы 2019 в хорошем качестве рейтинг 2019
Тут: http://kinoserialtv.net/5827-bogatstvo-mamona-mammon-sezon-1-2014.html <b> Смотреть Богатство / Мамона / Mammon (Сезон 1) (2014) онлайн бесплатно </b>
Здесь: <a href=http://kinoserialtv.net/3842-lars-fon-trier-vernetsya-na-televidenie.html> Ларс фон Триер вернется на телевидение </a>

таблетка потенция

Tommytoory,2019.06.14 14:12

Привет! интересный у вас сайт!
Нашел интересную инфу: <a href=http://sportmanlife.ru/>как быстро похудеть в животе</a>
Здесь: <a href=http://sportmanlife.ru/kapli-dlya-vozbuzhdeniya-zhenschin/>капли для возбуждения мужчин цены</a> капли для возбуждения мужчин и женщин
Здесь: car dvr mirror официальный сайт http://sportmanlife.ru/60-car-dvr-mirror-videoregistrator-zerkalo-s-kameroy.html
Здесь: Годжи крем для омоложения лица отзывы http://sportmanlife.ru/72-goji-cream-krem-dlya-omolozheniya.html

смотреть лучшие сериалы боевики

JimmyPiesy,2019.06.04 14:01

Привет всем участникам! класный у вас сайт!
Нашел обширную базу кино: <a href=http://kinovalenok.tv/>сериал месть смотреть онлайн бесплатно в хорошем</a>
Здесь: <a href=http://kinovalenok.tv/semeynyy/>онлайн семейные фильмы хорошем качестве</a> онлайн семейные фильмы хорошем качестве рейтинг 2019
Тут: <a href=http://kinovalenok.tv/serialy/>корейский сериал лучшие онлайн</a> сериал демоны смотреть в хорошем качестве рейтинг 2018
Здесь: триллеры список лучших смотреть онлайн http://kinovalenok.tv/triller/ рейтинг 2018
Тут: http://kinovalenok.tv/9388-ridli-skott-pokazhet-sozdateley-ksenomorfov.html <b> Ридли Скотт покажет создателей ксеноморфов </b>
Здесь: <a href=http://kinovalenok.tv/6692-uzh-ne-zombi-li-eto-kore-wa-zombie-desuka-2011.html> Смотреть Уж не зомби ли это? / Kore wa Zombie desuka? (2011) онлайн бесплатно </a> <b> Уж не зомби ли это? / Kore wa Zombie desuka? (2011) </b>

TAFSURE (Тенофовир алафенамид 25мг) - Тафшур (Tenofovir alafenamide) - аналог Vemlidy

MichaelNuh,2019.05.19 15:36

На рынок вышел Новый тенофовир алафенамид производимый компанией
Natco pharm для компании Aaprazer. Соответсвенно препарат наилучшего качество!
Применяется данное лекарственное средство в терапии Гепатита В в качестве монотерпии
и в комбинированной терапии ВИЧ инфекции на ряду с другими препаратами.
На сегодня имеет самые малые побочные эффекты, практически не токсичен для организма и к нему не вырабатывется
резистентность у вируса. Рекомендую качественное средство для нуждающихся.
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид купить</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид цена</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид инструкция</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовира алафенамид фумарат</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид 25 мг</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид купить москва</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид отзывы</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид цена +в москве</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид +в ташкенте цены</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид купить минск</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>алафенамид тенофовир 25 mg цена купить</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид hepbest</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>TAFSURE (Тенофовир алафенамид 25мг) - Тафшур (Tenofovir alafenamide) - аналог Vemlidy</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>TAFSURE (Тенофовир алафенамид 25мг) - Тафшур (Tenofovir alafenamide) - аналог Vemlidy купить</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>TAFSURE (Тенофовир алафенамид 25мг) - Тафшур (Tenofovir alafenamide) - аналог Vemlidy цена</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>TAFSURE (Тенофовир алафенамид 25мг) - Тафшур (Tenofovir alafenamide) - аналог Vemlidy стоимость</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>TAFSURE (Тенофовир алафенамид 25мг) - Тафшур (Tenofovir alafenamide) - аналог Vemlidy отзывы</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>купить таф</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>таф ульяновск</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>таф цена</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>прогнозы таф</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>hepbest</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>hepbest купить</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>hepbest 25 mg</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тенофовир алафенамид hepbest</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>хепбест</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>таферо</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тафнат</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>купить тафнат</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>тафнат препарат</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>tafnat</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>tenofovir tafnat</a>
<a href=https://anticancer24.ru/shop/439/desc/tafsure>tafero купить</a>

Приколы с Фото

Jasonwal,2019.05.01 09:38

Здравствуйте!
Нашел познавательную фотосессию на этом сайте: http://limonos.ru :
<a href=http://limonos.ru/interesnoe/>новости слухи самые интересные цитаты интернета</a> интересные цитаты интернета
<a href=http://limonos.ru/arhitektura/>готическая архитектура</a> древняя архитектура
http://limonos.ru/8704-pyat-priznakov-togo-chto-muzhchina-vam-izmenyaet.html <b> Пять признаков того, что мужчина вам изменяет </b>
<a href=http://limonos.ru/8832-eto-vam-ne-komsomol-polzovateli-interneta-delyatsya-shokiruyuschimi-istoriyami-o-ritualah-posvyascheniya-v-studencheskie-bratstva-kotorye-dadut-ulichnym-bandam-sto-ochkov-vpered.html> «Это вам не Комсомол». Пользователи Интернета делятся шокирующими историями о «ритуалах посвящения» в студенческие братства, которые дадут уличным бандам сто очков вперед </a> <b> «Это вам не Комсомол». Пользователи Интернета делятся шокирующими историями о «ритуалах посвящения» в студенческие братства, которые дадут уличным бандам сто очков вперед </b>
http://limonos.ru/9808-aeroekspress-kak-ustroen-ego-servis.html

лучшие компьютерные игры

KeithStogy,2019.01.26 21:18

Привет! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?:
http://itcyber.ru/11120-jpeg-planiruet-dobavit-drm-zaschitu-v-svoy-format-izobrazheniy.html JPEG планирует добавить DRM защиту в свой формат изображений
http://itcyber.ru/14800-drm-v-windows-10-podvergaet-risku-polzovateli-tor.html
<a href=http://itcyber.ru/news/>последние новости IT сегодня</a> последние новости IT
новости России и мира видео http://itcyber.ru/video/
Ещё много всего нашел тут: <b> новости мобильных технологий </b> <a href=http://itcyber.ru/> Актуальные новости IT России </a>

смотреть мультфильм зверополис в хорошем качестве 720

MichaelOreda,2019.01.24 13:54

Здравствуйте! класный у вас сайт!
Нашел класную базу кино: <b> фильмы лучшие приключения скачать бесплатно через торрент </b> <a href=http://kinokub.net/>http://kinokub.net/</a>
Тут: <a href=http://kinokub.net/otechestvennyy/>хороший отечественный фильм смотреть бесплатно</a> хороший отечественный фильм смотреть бесплатно список 2018
Здесь: Смотреть онлайн лучшие новинки фильмов http://kinokub.net/novinki/ список 2018
Тут: фильмы приключения скачать бесплатно в хорошем качестве http://kinokub.net/priklyucheniya/ список 2019
Тут: http://kinokub.net/1630-meril-strip-snimetsya-u-rezhissera-molchaniya-yagnyat.html <b> Мэрил Стрип снимется у режиссера «Молчания ягнят» </b>
Тут: http://kinokub.net/4325-dva-dnya-odna-noch-deux-jours-une-nuit-2014.html

новости атомной энергетики кнр

Russellinarf,2019.01.18 10:29

Приветствую! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?:
http://enewz.ru/9718-byvshiy-uznik-guantanamo-boryas-s-terrorizmom-vlasti-britanii-prinimayut-drakonovskie-mery.html <b> Бывший узник Гуантанамо: Борясь с терроризмом, власти Британии принимают драконовские меры </b>
http://enewz.ru/19648-poligraficheskoe-oborudovanie-ogromnyy-mir-noveyshey-tehniki.html
<a href=http://enewz.ru/energetika/>новости министерства угля и энергетики</a> новости энергетики казахстана
весна новороссии http://enewz.ru/novorossiya-novosti-svodki/
Ещё много всего нашел тут: <b> новости украины сегодня видео </b> http://enewz.ru/

Интересные новости

JerrySnisa,2019.01.09 09:46

Приветствую всех!
Нашел познавательную информацию на этом сайте: http://okaybro.ru :
<a href=http://okaybro.ru/poznavatelnoe/>научные темы</a> познавательное дошкольникам
смотреть красивые девушки http://okaybro.ru/krasivye_devushki/
http://okaybro.ru/534-kak-sovremennye-nyu-yorkcy-uzhinayut.html <b> Как современные нью-йоркцы ужинают </b>
<a href=http://okaybro.ru/3422-leningrad-alkash.html> Ленинград - Алкаш </a> <b> Ленинград - Алкаш </b>
http://okaybro.ru/6889-interesnye-fakty-o-egipte.html

онлайн французские комедии в хорошем качестве

Michaeltus,2019.01.03 23:43

Приветствую! интересный у вас сайт!
Нашел обширную базу кино: <b> фильмы 2018 бесплатно в хорошем мелодрама </b> <a href=http://kinovalenok.tv/>http://kinovalenok.tv/</a>
Здесь: <a href=http://kinovalenok.tv/fantastika/>фантастика 2018 смотреть в хорошем качестве 720</a> фантастика 2018 список лучших фильмов смотреть бесплатно рейтинг 2018
Тут: комедии 2019 список лучших русские http://kinovalenok.tv/komediya/ рейтинг 2018
Здесь: <a href=http://kinovalenok.tv/melodrama/>бесплатные лучшие мелодрамы русские</a> фильмы 2019 смотреть хорошем бесплатно русские мелодрама список 2019
Тут: http://kinovalenok.tv/6535-voleybol-haikyuu-sezon-1-2014-2015.html <b> Смотреть Волейбол!! / Haikyuu!! (Сезон 1) (2014-2015) онлайн бесплатно </b>
Здесь: <a href=http://kinovalenok.tv/8877-kompaniya-relativity-media-stoit-na-poroge-bankrotstva.html> Компания Relativity Media стоит на пороге банкротства </a> <b> Компания Relativity Media стоит на пороге банкротства </b>
Здесь: http://kinovalenok.tv/5950-polet-domoy-s-serdcem-naperegonki-flying-home-racing-hearts-2014.html

лучшие мелодрамы россия 2018 года смотреть

FrankObsek,2018.12.07 19:49

Привет! интересный у вас сайт!
Нашел прикольную базу кино: <a href=http://inspacefilm.ru/>смотреть мультфильмы хорошем качеством бесплатно без регистрации</a>
Тут: аудиокниги фэнтези слушать онлайн бесплатно в хорошем http://inspacefilm.ru/fentezi/ список 2018
Тут: <a href=http://inspacefilm.ru/drama/>драмы бесплатно в хорошем качестве</a> русские драмы смотреть бесплатно в хорошем качестве список 2019
Здесь: Лучшие документальные фильмы смотреть онлайн http://inspacefilm.ru/dokumentalnyy/ список 2018
Тут: http://inspacefilm.ru/5888-obzor-boks-ofisa-ssha-16011801.html <b> Обзор бокс-офиса США (16.01–18.01) </b>
Тут: http://inspacefilm.ru/14005-valentin-vasyanovich-gotovitsya-k-semkam-atlantidy.html

кино онлайн смотреть в хорошем качестве комедии

HectorVuche,2018.11.28 11:00

Приветствую всех! интересный у вас сайт!
Нашел хорошую базу кино: <a href=http://kinokub.net/>лучшие индийские сериалы онлайн</a>
Здесь: лучшие исторические фильмы смотреть онлайн http://kinokub.net/istoricheskiy/ список 2019
Тут: <a href=http://kinokub.net/kriminal/>криминальные фильмы 2019 смотреть хорошем качестве</a> Смотреть лучшие криминальные фильмы список 2018
Тут: зверополис мультфильм 2018 смотреть бесплатно в хорошем http://kinokub.net/multfilmy/ список 2019
Здесь: http://kinokub.net/melodrama/4625-bezumnaya-i-prekrasnaya-sumasshedshaya-i-krasivyy-crazy-beautiful-2001.html <b> Смотреть Безумная и прекрасная / Сумасшедшая и красивый / Crazy/Beautiful (2001) онлайн бесплатно </b>
Здесь: <a href=http://kinokub.net/serialy/hodyachie-mertvecy/sezon-1/29-the-walking-dead-seriya-3.html> Ходячие мертвецы / The Walking Dead Сезон 1 Серия 3 </a> Ходячие мертвецы / The Walking Dead Сезон 1 Серия 3
Здесь: http://kinokub.net/news/1286-metallica-vozvraschaetsya-v-imax.html

What is a conformist blood strain

Aequarbale,2018.10.09 05:58

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-sans-ordonnance/

смотреть ужасы страшные в хорошем качестве

DarrickDualo,2018.09.30 12:15

Привет всем! прикольный у вас сайт!
Нашел обширную базу кино: <b> смотреть лучшие детективные сериалы зарубежные </b> <a href=http://kinokub.net/>http://kinokub.net/</a>
Тут: <a href=http://kinokub.net/fentezi/>смотреть лучшие фильмы фэнтези</a> смотреть самое лучшее фэнтези список 2018
Тут: <a href=http://kinokub.net/drama/>Сериалы 2012 зарубежные драмы</a> Онлайн лучшие драмы список 2018
Тут: <a href=http://kinokub.net/dokumentalnyy/>Лучшие документальные фильмы смотреть</a> Онлайн лучшие документальные фильмы список 2017
Тут: http://kinokub.net/news/13242-hakery-prigrozili-slit-vazhnye-dannye-telekanala-hbo.html <b> Хакеры пригрозили слить важные данные телеканала HBO </b>
Тут: http://kinokub.net/otechestvennyy/8067-ekipazh-1979.html

Новости политики Белоруссия Россия

Kennethnob,2018.08.04 00:41

Всем привет! Класный у вас сайт!
Что скажете по поводу этих новостей?: http://inosmip.ru/news/6511-na-orlovskoy-tec-proshla-protivoavariynaya-trenirovka.html <b> На Орловской ТЭЦ прошла противоаварийная тренировка </b>
<a href=http://inosmip.ru/news/13300-ukraina-pan-ciklop-vmesto-mayora.html> Украина: Пан циклоп вместо майора </a>
http://inosmip.ru/news/10156-blog-dmitriy-raimov-strana-gde-net-verhovenstva-prava.html
Ещё много интересного по теме нашел тут: <b> донбасс фармация трейдинг сайт </b> <a href=http://inosmip.ru/>http://inosmip.ru/</a>

nyh

Szabikaaa,2010.09.09 21:50

Hali nekem a Nevis Sensor van és tényleg jobban látom este a damilt miközben a halat fárasztom.Nagyon jó.